CRS Portál: Big Data elemzés és „What if” tervezési képességek is

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 17. 13:24

A vállalati kontrolling riportokat és üzleti analitikákat egységes online portálfelületen megjelenítő CRS Portál a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően újabb, előremutató adatelemzési és adatkezelési képességekkel bővült, mindezt a lehető legegyszerűbb megoldások alkalmazásával. A nagymennyiségű adat online elemzésében a Pivot adatelemzési modul, a tervezésben pedig a „What if?” elemző és tervező modul nyújt segítséget.

A Pivot alapú Big Data analitikai eszköz akár több tízmillió adat online elemzését teszi lehetővé, futási időben, hosszas előkészítő munka nélkül, akár közvetlenül a forrásrendszerekből. A rendelkezésre álló adatokat a felhasználó „fogd és vidd” módszerrel a számára megfelelő, elemezhető formára hozhatja, az elemzés eredményét elmentheti és munkatársaival megoszthatja.


A „What if” tervezési és elemzési eszköz a „Mi van, ha?” típusú kérdésekre ad választ. Az eszköz segítségével egy adott probléma megvizsgálására egymástól eltérő forgatókönyvek, elemzési esetek állíthatók fel a CRS Portálban. Ezek végeredményeit összehasonlítva kap képet a felhasználó arról, hogy a kiindulási adat(ok)ból felépített szcenáriók közül melyik közelíti meg legjobban - vagy egyáltalán nem - az elvárt eredményt. Az elkészült elemzések eredményei „fogd és vidd” módszerrel egy grafikonra helyezhetők, és a megjelenített értékek vizuális formában is elemezhetők. Az elemzést nagyban elősegítik az előre beépített elemző függvények, amelyekből egy időben akár több is megjeleníthető a grafikonon.

 


Az elemzési irány kétféle lehet: Az első esetben egy végeredmény meghatározása érdekében a meglévő alapadatokat felhasználva építhető fel egy hierarchikus feltételrendszer, míg a második esetben a végeredmény ismeretében állítható fel egy olyan láncolat, amely az eredmény felosztására (szétosztására) irányul.

 


„A CRS Portál megalkotásakor elsődleges prioritásunk az volt, hogy az adott problémára a lehető legegyszerűbb megoldást nyújtsuk annak érdekében, hogy egy valóban könnyen és hatékonyan használható analitikai és riporting eszközt biztosítsunk felhasználóink számára. A Portál legújabb fejlesztéseiben is ez a szemléletmód tükröződik, és ennek szellemében folytatjuk tovább munkánkat, amelynek következő állomása egy mobileszközökön is elérhető CRS Portál applikáció lesz, várhatóan az idei év végén” – mondta Vámosi Tamás, a CRS Portált fejlesztő Avensoft Kft. Tulajdonosa.

 


 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09