Magyar cég a világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai startupja között

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 14. 12:32

A világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai startupja közé választotta a CryptTalk mobillehallgatás ellen védő megoldás hazai kifejlesztőjét, az Arenim Technologies-t a CTIA, a mobilkommunikációs szektor washingtoni székhelyű nemzetközi szakmai szervezete. A magyar startup ezzel – Kelet-Közép-Európa egyetlen képviselőjeként – bekerült a CTIA Startup Lab program döntőjébe.

Az Arenim Technologies-t 33 amerikai, 5 brit és egy malajziai cég mellett Kelet-Közép-Európából egyedüliként választotta be a világ 40 legígéretesebb startupja közé a CTIA, a mobilkommunikáció 30 éve működő nemzetközi szakmai szervezete. A mobillehallgatás ellen védő, CryptTalk nevű megoldás magyar kifejlesztője ezzel Észak-Amerika legnagyobb, mobilkommunikációs újításokat felvonultató éves rendezvénye, a Super Mobility Week keretében megrendezett CTIA Startup Lab döntősei közé került. A döntőbe került 40 vállalkozás lehetőséget kap arra, hogy az iparág kiemelt vállalati szereplői és befektetői előtt bemutatkozzon.

 

„A mobiltelefonok kevesebb mint fél százalékát védik a lehallgatás ellen, a céges adatok elleni támadások mindennapossá válnak, miközben az üzleti kémkedés súlya az adatlopás indítékai között folyamatosan nő. A piac viszont fokozatosan megérik a biztonsági rés lezárására: egyre többen ismerik fel a problémát, így világszerte nő az igény a mobillehallgatás elleni védekezés területén kifejlesztett legjobb megoldásokra. Számunkra pedig óriási elismerés, hogy a CryptTalkot a mobilkommunikációs szakma már a világ legjobbjai között jegyzi” – mondta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05