A legmodernebb mobil technológiát hozza Magyarországra a Huawei

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 2. 13:29

Az Európai Digitális Menetrend célkitűzéseinek a jegyében a legmodernebb mobil távközlési és számítástechnikai felhő technológiát kész a magyar Digitális Nemzeti Fejlesztési Program szolgálatába állítani a kínai Huawei Technologies, a világ egyik legnagyobb információs és távközlési technológiai (ICT) vállalata.

Jason Wang, a Huawei Technologies Hungary technológiai igazgatója a tájékoztatón rámutatott, hogy a jövő mobil távközlésének egyik legnagyobb kihívását a több milliárd ember-ember, ember-eszköz, és eszköz-eszköz adatkapcsolat kezelése és kiszolgálása jelenti. Ezért is vált sürgetően fontos feladattá a tömeges adatforgalmat lebonyolítani képes ötödik generációs (5G) mobil távközlési technológia kifejlesztése - szögezte le. A Huawei ennek jegyében az elkövetkező négy évben több mint félmilliárd dollárt fordít 5G-technológiai fejlesztésekre.

Jason Wang elmondta, hogy a Huawei hálózati berendezései már olyan teherpróbákat álltak ki teljes sikerrel, mint például a kínai Alibaba.com, a világ legnagyobb viszonteladó online portálja által a tavalyi év végén rendezett "kiberhétfő", amikor az aukciók első percében már 17 millió dollár értékben bonyolított le üzleteket a rendszer.

A Huawei hétfőn mutatta be magyar szakembereknek és partnereinek legmodernebb, üzleti felhasználóknak szánt mobil hálózati berendezéseit. Rádi Szabolcs, a Huawei Technologies Hungary kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója reményét fejezte ki, hogy a vállalat hazai partnerekkel együttműködve részt vehet majd a 450 Mhz-es hálózat és az egészségügyi IT infrastruktúra közeljövőben induló fejlesztésében is.

 



A Huawei Technologies a világ 170 országában és régiójában van jelen, berendezéseivel így a világ népességének több mint egyharmadának a távközlési igényeit szolgálja ki. A Huawei Technologies árbevétele 2013-ban 39,4 milliárd dollár volt. A Huawei Technologies üzleti felhasználók számára informatikai megoldásokat fejlesztő üzletága 2013-ban 2,55 milliárd dollár forgalmat ért el világszerte, 32 százalékkal magasabbat, mint egy évvel korábban. A konszern éves forgalmának 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítja.

A Huawei Technologies Hungary budapesti központtal 2005-től működik Magyarországon, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltetnek (Huawei Europe Logistic Center).

Tavaly a Huawei Technologies Hungary 30 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el és az idén ennek 12-13 százalékos növekedésére számít. A vállalat Magyarországon kétszáz alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül és mintegy háromezer embernek biztosít munkát közvetve.

Kulcsszavak: Huawei +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09