A Kaspersky Lab és a Mensa elindítja első közös megmérettetését

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 23. 13:52

A Kaspersky Lab és a Mensa egy speciális megmérettetésen való részvételre invitálja az internetezőket a krikett legenda Sachin Tendulkar és a Formula 1-es autóverseny-sorozat legsikeresebb csapata, a Scuderia Ferrari támogatásával. A Global Think Test egy sor logikai és kirakós játékból, valamint rejtvényből áll, amelyeket speciálisan úgy alakítottak ki, hogy próbára tegye a résztvevők kombinációs és számolási képességeit.

Ahogy az online világot egyre inkább elárasztják a fenyegetések, a józan eszünkre kiváltképpen szükségünk lehet. A felhasználóknak gyorsan kell reagálniuk a potenciálisan veszélyes helyzetekre: agyunk folyamatos edzésére van szükség, hogy késedelem nélkül hozhassunk jó döntéseket. Ezért hozta létre a Kaspersky Lab a Global Think Test megmérettetést.

 

Éber és koncentrált állapotban nagyobb eséllyel nyerünk a számítógépes játékokban, és ugyanez sokat segít a kiberbűnözők távol tartásában is. Rengeteg fenyegetést elháríthatunk pusztán azzal, hogy éberek vagyunk,” mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója. „Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nagy valószínűséggel nem az. És a legtöbb esetben vannak árulkodó jelek arról, hogy egy webhely hamis. Ha nem vonják el a figyelmünket más dolgok, és felkészítettük magunkat arra, hogy koncentráltak maradjunk, képesnek kell lennünk észrevenni ezeket.”

 

A Global Think Test webhely telis tele van mindenféle logikai játékkal, kirakós rejtvénnyel és IQ teszttel, hogy a résztvevő megdolgoztathassák mentális izmaikat. Egyúttal mindenkinek lehetősége van regisztrálni a vállalat nagy versenyére – a Global Think Test Dayre – és megnyerni a fődíjat.

 

A 2014. szeptember 6-án megrendezendő Global Think Test Day online versenyen minden résztvevő próbára teheti szellemi képességeit, és összemérheti erejét a világ legjobb koponyáival. A megmérettetés győztese, aki a legmagasabb pontszámot éri el a legrövidebb idő alatt, elnyeri a Kaspersky Global Think Test Champion címet és a 25 ezer dolláros fődíjat. A győztes nevét 2014. szeptember 7-én jelentik be.

 

A Global Think Test egyedülálló anyagát világhírű márkák állították össze. A résztvevők kognitív képességeit tesztelő intelligencia felmérő kérdések és agytornák tucatjait a Mensa, a világ legrégebbi IQ szervezete szolgáltatja.

 

A Ferrari, amely tavaly a Kaspersky Labet választotta IT biztonsági szolgáltatójának, a Formula 1-es versenysorozathoz kapcsolódó játékokat és videoteszteket készített, így a résztvevők kedvenc autóverseny csapatukhoz kötődő érdekes információkkal gazdagodnak, miközben próbára teszik szellemi képességeiket. A Ferrari felajánlott néhány fantasztikus díjat is, egy pár versenyzői kesztyűt Fernando Alonso és Kimmi Räikkönen aláírásával, valamint egy utazást az Abu Dhabi-i Formula 1-es Nagydíjra, amelynek minden költségét a vállalat állja.

 

“Hasonlóan a Formula 1-ben zajló könyörtelen versenyhez, egyre nehezebbé válik biztonságban maradni az interneten egy folyamatosan változó, egyre bonyolultabbá váló környezetben. Ahogy az online töltött idő egyre növekszik, egyre inkább ébernek kell lennünk a potenciális fenyegetésekkel szemben. Új képességekre van szükségünk ebben a virtuális környezetben, ahol az alapvető emberi ösztönöket használják ki bűnös céljaikra a hackerek. A Kaspersky-féle Global Think Test, kombinálva a Ferrari Formula 1-es anyagaival kiváló lehetőséget kínál az online közösségnek, hogy próbára tegye szellemi képességeit, miközben megtanulja, hogyan védheti meg magát az interneten. Így amikor online biztonsági problémákkal szembesülnek, védelmük pole pozícióból fog indulni. ” mondta Neil Martin, a Scuderia Ferrari kutatási részlegének vezetője.

 

Sachin Tendulkar, a Kaspersky Lab márka nagykövete saját feladatokkal és videókérdésekkel járult hozzá a Global Think Test-hez. Sachin személyes Sudoku kihívásának – a ‘Tendulko-nak’ – a nyertese “a krikett királya” által aláírt ütővel lesz gazdagabb.

 

Aki részt vesz a megmérettetésen, garantáltan részesül legalább egy díjban, ugyanis minden jelentkező megkapja a vállalat Kaspersky Internet Security – Multi Device próbaverzióját. Ezzel az egyszerűen használható, többplatformos biztonsági megoldással a PC-k, mac-ek, valamint az androidos okostelefonok és tabletek egyaránt megvédhetők.

 

A Global Think Test valamennyi tartalma angol nyelvű, de a versenyre világszerte bárki jelentkezhet. A Global Think Test Day-re a verseny weboldalán lehet regisztrálni.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

2024. március 21. 17:55

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09