Symantec: június volt a legcsendesebb hónap

forrás: Prím Online, 2014. július 28. 08:34

A Symantec Intelligence Report kutatása szerint a júniusban jelentett legnagyobb adatszivárgási eset csak 1,3 millió azonosítót érintett, ami lényegesen alacsonyabb a májusi 145 millióhoz képest. Az említett incidenst ugyan júniusban jelentették, de már májusban kezdetét vette, így az előző hónapban érintett azonosítók száma valójában több mint 147 millió volt. Így adatszivárgási szempontból május az elmúlt 12 hónap második legrosszabb hónapja.

Júniusban naponta átlagosan 88 adathalász támadás történt. Ez a szám a májusi csökkenés után a márciusban és áprilisban tapasztalt szintekhez való visszatérést jelenti.


Az OS X operációs rendszereket támadó fenyegetések élére a viszonylag új, OSX.Stealbit.B nevű kártevő került, amely az OS X rendszerekben talált fenyegetések 25,7%-át tette ki. Ez a malware speciális, a bitcoinhoz kapcsolódó szoftvereket keres az OSX gépeken és megpróbálja módosítani őket a fizetőeszköz ellopásának érdekében.

Az Android kártevővariánsok száma víruscsaládonként most érte el a legalacsonyabb szintet az elmúlt 12 hónapban. Júniusban nem volt jelentős változás a felfedezett víruscsaládok számában, ami azt jelzi, hogy a támadók nagyobb sikereket értek el a jelenlegi kártevőcsaládokkal, így nem volt szükség új variánsok megalkotására.

A június csendes hónapnak számított a sérülékenységek szempontjából is, csak 438 ilyen esetet jelentettek – ez volt a legalacsonyabb szám az elmúlt 12 hónapban. Nulladik napi sérülékenység nem volt a múlt hónap folyamán.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09