Elektronikus képzési és távoktatási anyagok készültek közszolgálati tisztviselők továbbképzéséhez

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 26. 17:39

Uniós támogatással a modern közigazgatás igényeinek és az EU felnőttképzési elvárásainak megfelelő közszolgálati tananyagok készültek el - mondta Princzinger Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézetének igazgatója pénteken Balatonföldváron sajtótájékoztatón.

Az 560 millió forintos összköltségvetésű, másfél évig tartó program záró rendezvényét követő tájékoztatón az intézet vezetője beszámolt arról, hogy 35 tananyag készült el a közigazgatásban dolgozók elektronikus képzéséhez és távoktatásához, és tízezer kormánytisztviselő képzése is megtörtént.
 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013 januárjában indította el a projektet a közigazgatás 2010-ben megindult újjászervezésével, a Magyary Zoltán-programmal és a digitális megújulás cselekvési tervvel összhangban. Ez utóbbiban kiemelt hangsúlyt kapott az infokommunikációs technológia közigazgatási használata.
 

A digitális megújulás cselekvési terv céljáról szólva 2011 júniusában Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter azt mondta, a tervben foglalt intézkedések a gazdaság talpra állítását, a versenyképesség növelését, és a polgárok digitális írástudásának erősítését szolgálják.
 

Princzinger Péter a pénteki sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a kormány 2012-ben fogadta el azt a rendeletet, amelynek alapján 2014-től minden kormánytisztviselőnek rendszeres továbbképzésen kell részt vennie. A most befejeződött projekttel megteremtődött az elektronikus képzés lehetősége - mondta.
 

Kádár Krisztiánnak, az e-learning tartalmakat fejlesztő Államreform Operatív Program keretében megvalósuló projekt szakmai vezetőjének ismertetése szerint a program részeként felállították az E-tanulás Módszertani Központot a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05