NetIQ Sentinel 7.2: új eszközök az őrangyal fegyvertárában

forrás: Prím Online, 2014. április 23. 12:05

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Sentinel 7.2. A biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) rendszer segítségével a vállalatok hatékonyan ellenőrizhetik és nyomon követhetik a biztonsági előírások betartását, valamint a compliance követelmények teljesítését a vállalaton belül. A friss kiadás képes a hálózati forgalom elemzésére és a fenyegetésekhez kapcsolódó hírforrások követésére, így még hatékonyabb módszert kínál a biztonsági események kezelésére és a veszélyek elhárítására.

A vállalatoknak napról napra egyre több IT-biztonsági fenyegetéssel kell szembenézniük, valamint egyre összetettebb szabályozási és megfelelőségi elvárásoknak kell eleget tenniük. Mindezek mellett a céges IT-környezetek is kiterjedtebbé és összetettebbé válnak, ugyanakkor az informatikára és azon belül a biztonságra szánt költségvetés a legtöbb helyen zsugorodik, vagy a legjobb esetben is stagnál. Ilyen feltételek mellett a biztonsági események megfelelő nyomon követése és kezelése, valamint a kapcsolódó naplófájlok összegyűjtése és elemzése komoly terhet ró az IT-szakemberekre.


Erre a problémára kínál hatékony megoldást a NetIQ Sentinel, amely valós időben monitorozza az IT környezetet, és lehetővé teszi a biztonsági események gyors és hatékony kezelését. Automatikusan észleli, ha egy szabályt megszegnek, és azonnal megteszi a szükséges válaszlépéseket. Ezzel egyidejűleg segíti a biztonsági és megfelelőségi előírások teljesítését, illetve annak igazolását is.


A legújabb, 7.2 verziójú kiadás képes az IPFIX és NetFlow adatok feldolgozására és részletes elemzésére, ennek köszönhetően észleli az esetleges rendellenes tevékenységeket a hálózaton. A friss változat ezenfelül nyomon követi a biztonsági fenyegetésekkel foglalkozó, nyilvános és privát hírcsatornákat, és a rendszerben található rosszindulatú szoftverek, illetve fertőzött gépek azonosításához felhasználja az összesített, a legújabb spam hostokkal, botnetekkel, command-and-control szerverekkel és egyéb veszélyekkel kapcsolatos információkat is. A megoldás az erős jelszavakat előíró házirendek alkalmazását is elősegíti, és egy új bővítmény révén magas rendelkezésre állású támogatást is biztosít.


A NetIQ Sentinel 7.2 már elérhető.

További információkért látogasson el a https://www.netiq.com/products/sentinel/ weboldalra.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50