Hazánkba érkezik a C++ programozási nyelv megalkotója

A szakember az ELTE Szoftvertechnológiai Fórumán tart előadást

forrás: Prím Online, 2014. április 18. 10:13

Magyarországra érkezik Bjarne Stroustrup, a C++ nyelv megalkotója. A szakember április 24-én nyilvános előadást tart az ELTE Szoftvertechnológiai Fórumán.

Budapestre látogat a Morgan Stanley vezető munkatársa, Bjarne Stroustrup, aki a C++ programnyelv atyja. A szakember az ELTE Informatikai Kara, a Morgan Stanley és a Neumann János Számítógéptudományi Társaság szervezésében zajló ELTE Szoftvertechnológiai Fórumon tart előadást.

 

Bjarne Stroustrup „A C++ szellemisége - C++84, C++98, C++11 és C++14 példákon szemléltetve” (The Essence of C++ - With Examples in C++84, C++98, C++11, and C++14) című előadásában a széles körben használt, az ISO sztenderdjei által is rögzített programnyelvhez kötődő új kihívásokról beszél.

 

 

A C++ alapvetéseit boncolgatva körbejárja, hogy a programnyelv miben tér el más nyelvektől, illetve hogy az új és régi eszközök mennyire segítik, illetve mennyire akadályozzák a C++ szellemiségének megfelelő programtervezést és programozást. A Columbia University professzora a széleskörű felhasználás mellett érvelve szól arról is, hogy miként kerülhetők el a felhasznált tárterület és a végrehajtási idő többletköltségei. Az előadó célja, hogy rávilágítson arra, hogy a C++ eszközei megújítják és hatékonyabbá teszik a programtervezést és programkészítést.

 

 

Az április 24-ei előadáson bárki részt vehet ingyen, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A dán informatikus prezentációja előtt Sinkovics Ábel, a Morgan Stanley munkatársa – aki 2014-ben szerzett az Informatikai Karon doktori fokozatot – tart előadást. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05