Fontos az ár: külföldi webshopokban vásárol a magyar

MTI Sajtóadatbank, 2014. március 6. 07:33

Az elmúlt évben a magyarok 53 százaléka vásárolt online, közülük 31 százalék rendelt termékeket külföldről, amit az alacsonyabb árakkal (46 százalék), illetve a jobb kínálattal (33 százalék) indokoltak a PayPal online pénzügyi szolgáltató és az Ipsos piackutató intézet vizsgálatában résztvevők.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a harmadik alkalommal készített árjelentés megállapította, hogy a külföldi online boltok 2013-ban is átlagosan olcsóbbak voltak a magyaroknál. Az utóbbi időben az Európai Unió országai mellett Kína lett az online vásárlók körében az egyik legnépszerűbb ország, megelőzve az Egyesült Államokat. Európán belül az Egyesült Királyság és Németország bonyolította a legnagyobb online vásárlási forgalmat a Magyarországról érkező PayPal tranzakciókat tekintve.
 

Viszont Kínában nőtt a leginkább a Magyarországról érkező PayPal átutalások értéke az egy évvel korábbihoz képest, mégpedig 40 százalékkal. Az Egyesült Királyság webshopjainak forgalma is jelentősen, 38 százalékkal emelkedett, míg a német kereskedőké 24 százalékkal bővült.
 

Az elemzés szerint az Egyesült Államokban az elektronikai cikkek átlagosan 33 százalékkal olcsóbbak, mint Magyarországon, míg a játékok 35 százalékkal, a ruházati termékek pedig gyakran több 50 százalékkal.
 

A német kereskedők árait vizsgálva a ruházati cikkeket érdemes böngészni, mivel azok átlagosan 36 százalékkal kerülnek kevesebbe, mint a magyarországi online boltokban.
 

Az egyesült királyságbeli webshopokban leginkább a divat és szépségápolás területén versenyképesek az árak: ruházati cikkeket körülbelül 40 százalékkal kínálnak kedvezőbb áron, míg a kozmetikumokat átlagosan 30 százalékkal.
 

Kínában a játékok, az elektronikai és a ruházati cikkek sok esetben több 10 százalékkal kerülnek kevesebbe, mint Magyarországon.
 

Az Európai Unión kívüli országokból a magánszemélyek 45 euróig vásárolhatnak vám- és áfamentesen. 150 euróig csak áfát kell fizetniük a vásárlóknak, ezt meghaladóan azonban vámköteles a termék. Az Európai Unió vámhatárain belülről rendelt árucikkeket külön nem terheli sem áfa-, sem vámfizetési kötelezettség.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50