A WhatsApp vezeti a csatát

Czipperer Dia, 2013. október 28. 16:23

Az üzenetküldő startup cég, a WhatsApp ma már annyira sikeres, hogy a szolgáltatásnak 350 millió aktív felhasználója van havonta. A cég vezérigazgatója, Jan Koum azt is elmondta, hogy a felhasználók naponta több mint 400 millió képet osztanak meg.

Vasárnap derült fény arra, hogy a WhatsApp szénája nagyon jól áll, már több mint 350 millió felhasználó használja havonta, és több mint 400 millió képet osztanak meg a userek naponta. Ez jelentős szám a hasonló szolgáltatásokkal összevetve, hiszen a lassan 2 milliárd felhasználóval rendelkező Facebookon is csak 350 millió képet osztanak meg naponta, akárcsak a Snapchaten. Az Instagram még ennél is rosszabbul áll a maga 55 milliójával, ahol pedig valóban a képmegosztás a lényeg.

 

A WhatsApp a felhasználók terén is jelentős növekedést mutat az elmúlt időszakban: míg áprilisban még csupán 200 millió aktív havi userrel rendelkezett, addig év végére ez a szám akár a duplájára is nőhet, hiszen most tartunk 350 milliónál. Így most úgy tűnik, csatát nyert a WhatsApp, amely mindössze négy éve van jelen a piacon (2009 óta).

 

 

És hogy miben rejlik a sikere? Népszerűségét elsősorban a letisztult dizájnnak és a platformok közötti átjárhatóságnak köszönheti, hiszen elérhető iOS-re, Androidra, BlackBerryre, Windows Phone-ra, Symbianra, az ezek közötti üzenetváltás pedig könnyű, és még plusz költsége sem kerül. 

 

A konkurencia azonban szépen lassan növekszik, és egyre több közülük az ingyenes alkalmazás – gondoljunk például a BBM-re – ellentétben a WhatsAppal. Vagyis a háborúnak még koránt sincs vége.

 

Forrás: TheNextWeb.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38